Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αφιέρωμα στη μνήμη του Κ. Μοσκώφ στη Θεσσαλονίκη


Την Τετάρτη 23 Μαίου 2012, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27) εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Μοσκώφ.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 14 χρόνων, από το θάνατο του διαπρεπούς στοχαστή.
Θα μιλήσουν ο μεταφραστής και διερμηνέας αραβικών Σαμουήλ Μπισσάρας ,
ο συγγραφέας και Πρόεδρος του Κ.Θ.Β.Ε. Μάκης Τρικούκης και ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης.
Το αφιέρωμα θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Στέλιος Λουκάς
 Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο βιβλίο «Κωστής Μοσκώφ», το οποίο επιμελήθηκε η Μαριλένα Γρίβα, πολιτιστική σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, σε μετάφραση Σαμουήλ Μπισσάρα, και εκδόθηκε από το Δημόσιο Αιγυπτιακό Οργανισμό Βιβλίου στα Ελληνικά και στα Αραβικά.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν δύο βίντεο – ντοκουμέντα από το αρχείο της εκπομπής «Ένα βιβλίο ένα ταξίδι» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100, με τον Κωστή Μοσκώφ να ξεναγεί συγγραφείς στο Κάϊρο και την Αλεξάνδρεια και τρεις επιφανείς Θεσσαλονικείς συγγραφείς (Τάκης Βαρβιτσιώτης, Νίκος Μπακόλας και Τηλέμαχος Αλαβέρας) να μιλούν για τον αείμνηστο δημιουργό.
Παράλληλα, θα εκτεθεί ο πίνακας Κωστής Μοσκώφ της ζωγράφου Δήμητρας Καμαράκη, που κόσμησε το εξώφυλλο του βιβλίου καθώς και βιβλία του συγγραφέα.  
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: