Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δίκτυο Μουσείων Αθηνών


"Αθήνα: Γειτονιές και Μουσεία"

Κοινή εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων 2012

Γνωρίστε τους φορείς του Δικτύου και τους ανθρώπους τους

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Μουσείων, το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας
σας καλεί να γνωρίσετε τους πολιτιστικούς φορείς του Δικτύου που βρίσκονται στις γειτονιές της Αθήνας και τους ανθρώπους τους
σε μια κοινή δράση με τίτλο "Αθήνα: Γειτονιές και Μουσεία", που θα διεξαχθεί
από την Παρασκευή 11 Μαΐου έως και την Κυριακή 27 Μαΐου.
Αφετηρία της δράσης θα είναι το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη και τερματισμός το Μουσείο Πολιτικών Εξόριστων Αη Στράτη.
Κατά το χρονικό διάστημα διάρκειας της δράσης οι συμμετέχοντες καλούνται να επισκεφθούν 17 φορείς του Δικτύου και να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θέτει ο κάθε φορέας στο ειδικό έντυπο που θα διατίθεται δωρεάν. Πολλοί από τους φορείς που χρεώνουν εισιτήριο εισόδου, προσφέρουν μειωμένο ή μισό εισιτήριο στους επισκέπτες που συμμετέχουν σε αυτή την κοινή εκδήλωση, ενώ την Παρασκευή 18 Μαΐου, η  είσοδος σε όλα τα Μουσεία είναι δωρεάν.
Οι 17 επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ωράριο λειτουργίας του κάθε φορέα, από την Παρασκευή 11 Μαΐου έως και την Κυριακή 27 Μαΐου, ενώ τα σχετικά έντυπα  θα διατίθενται από το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1 στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 11 Μαΐου, 10.00-20.00 και το Σάββατο 12 Μαΐου, 10.00-18.00 και από την Κυριακή 13  Μαΐου και από τους υπόλοιπους φορείς.
Η δράση θα ολοκληρωθεί στην αυλή του Μουσείου Πολιτικών Εξόριστων Αη Στράτη, Αγίων Ασωμάτων 31 στο Θησείο, την Κυριακή 27 Μαΐου στις 19.30, όπου οι επισκέπτες που συμπλήρωσαν το σχετικό έντυπο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση με εκπροσώπους των φορέων του Δικτύου και να συζητήσουν μαζί τους.
Στη δράση συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς του Δικτύου:
http://www.athensmuseums.net/index.php
Βλ. επίσης ευρωπαϊκό δίκτυο μουσείων:
http://www.ne-mo.org/
Βλ. επίσης:
http://www.europeana.eu/portal/

Δεν υπάρχουν σχόλια: