Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Διαλέξεις με θέμα "Σημείον αντιλεγόμενον"

Ο δημοφιλής κύκλος διαλέξεων με θέμα «Σημείον αντιλεγόμενον» –που έχει σχεδιάσει και παρουσιάζει ο Μιχάλης Ζ. Κοπιδάκης, καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχίζεται και φέτος στο Μέγαρο Μουσικής με τις εκδηλώσεις:
-Με θέμα «Δαρβίνος και Δαρβινισμός» ομιλούν o Δρ. Αργύρης Ευστρατιάδης, επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών ομότιμος καθηγητής της Γενετικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και η Εμμανουέλα Κάντζια, φιλόλογος, συγκριτολόγος (31/10/11).
-Για τους χαρισματικούς ηγέτες Ελευθέριο Βενιζέλο και Χαρίλαο Τρικούπη θα μιλήσουν, αντίστοιχα, ο δικονομολόγος Γιώργος Στεφανάκης και η νομικός ιστορικός Λύντια Τρίχα (30/11/11).
-Ο μεγάλος Μεξικανός ποιητής Ομέρο Αρίτζις συζητά με τον ποιητή Ντίνο Σιώτη για την ποίηση και για την ποίηση του (4/11/11).
-Ο Ντουρς Γκρύνμπαϊν, κορυφαίος ποιητής στον γερμανόφωνο λογοτεχνικό κόσμο, θα μιλήσει για τα «Αρχεία του εγκεφάλου». Επίσης, θα διαβάσει ποιήματα του και θα συζητήσει για το έργο του με τον Ντίνο Σιώτη (28/2/12).
-«Βιτγκενστάιν» είναι το θεατρικό έργο που υπογράφει και παρουσιάζει με την ομάδα του ο Καθηγητής φιλοσοφίας και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης (21/2/12).
-Αφιέρωμα θα γίνει στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, όπου ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης θα συνομιλήσει με το κοινό για τον κινηματογράφο και τη σημασία του πολιτισμού στη σημερινή κρίση. Επίσης, θα προβληθεί η ταινία «Το βλέμμα του Οδυσσέα» (4/2012).
-Στον κήπο του Μεγάρου θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά Καβάφη, όπου οι γνωστότεροι Έλληνες ποιητές θα διαβάσουν ποιήματα του Καβάφη και ποιητών που έχουν επηρεαστεί από το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή.
Την ίδια ημέρα, θα απονεμηθούν τα Λογοτεχνικά Βραβεία «Διαβάζω» για το 2011, καθώς και το Βραβείο Προσφοράς σε άνθρωπο του βιβλίου, προς τιμή του ιδρυτή του περιοδικού, Περικλή Αθανασόπουλου (6/6/12).

Δεν υπάρχουν σχόλια: